Китайка се ожени за себе си в с. Горна Липница, В. Търновско

Общество

23-08-2015, 09:34

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Венча я кметът, макар и в спектакъл

Китайка се омъжи за себе си. Сватбата беше във великотърновското село Горна Липница, където лично кметът на селото венча миналото и бъдещето на Съни Цян, съобщи novanews.bg

 Нетипичната сватба бе част от представление, изпълнено по всички ритуали на бракосъчетанието. Съни Цян решава да слее в едно миналото и бъдещето си в брачен съюз. Разказва, че се вдъхновила за това от темата на шестото издание на АРТ резиденция „Старото уилище“, посветена на ритуалното изкуство.

„Кой ритуал е по-интересен и по-важен от сватбения ритуал... Чувствам се страхотно наистина. Сякаш двете ми половини се женят… Мисля, че миналото и бъдещето винаги живеят с нас, винаги са в нас, просто зависи от това колко внимание отдаваме на миналото и съответно нашите мечти, на нашите планове за бдещето, така че мисля, че добре ще се съвместят!“, споделя младата жена.

Съни подготвя изцяло свабата си сама. Споделя, че тоалетът е вдъхновен от традиционната българска бродерия. Изработва и всички детайли за брачната церемония - от роклята до окрасата.
А съюза между двете времена извърши лично кмета на селото Юлко Палов, който сподели че за първи път му се случва да венчае сам човек.
Запис от пърформънса на Съни ще обиколи шестте най-големи града на страната по време на изложбите, които ще представят творенията на участиниците в тазгодишното издание на АРТ резиденцията.