Трети френски отбор или пети испански тим в групите на ШЛ ?

Леонардо Жардим надъхва Монако за победа с два гола срещу Валенсия

На стадион "Луи II" тази вечер ще се състои решаваща треньорска битка на двама наставници, които говорят португалски език. Начело на Монако е Леонардо Жардим, а на Валенсия е роденият в Сан Томе бивш вратар Нуньо Ерландер Симоес Ешпиньо Санто, известен като Нуньо.

Първата среща между двата отбора в Испания завърши 3:1 за Валенсия. Монако сами са си виновни, че изпуснаха питомното и сега трябва да гонят в Княжеството дивото от два гола разлика. Защото на "Местая" стигнаха до 1:1 и почти докрая на мача държаха срещата до 2:1 за Валенсия , но получиха трети гол.

В последните срещи от започналите шампионати на Примера и Лига 1 и двата отбора бяха гости. Райо Валекано прие Валенсия и завърши 0:0. А Тулуза направи 1:1 с Монако.

Очевидно и монегаските и "прилепите" са били с мисъл за предстоящата среща тази вечер в Княжеството.

Ако Монако успее да влезе в групите на Шампионската лига ще бъде третият френски представител в най-комерсиалния турнир заедно с шампиона ПСЖ и вторият в класирането за миналото първенство Лион.

Ако това стори Валенсия те ще бъдат петият испански тим,който ще играе в Шампионската лига и това ще бъде своеобразен рекорд от създаването на сегашния формат на турнира започнал като Купата на европейските шампиони.

Четирите представителя на Примера засега са първенецът Барселона, вторият и третият Реал (Мадрид) и Атлетико(Мадрид). Както и петият Севиля,които спечели Лига Европа и по новия правилник, като носител на това отличие влиза директно в групите на Шампионска лига. Четвъртият Валенсия играе плейофи за влизане в групите на ШЛ с Монако.

Валенсия е по - близо до групите на Шампионската лига, но футболът е непредсказуем и Монако може да се зарадва на сладък реванш.