Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие новия президент на Международната федерация по Таекуон - До ITF Ри Йон Сон

Професор Чанг Унг остава почетен президент на централата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си новия президент на Международната федерация по Таекуон-До ITF Ри Йон Сон от Северна Корея и досегашния ръководител на този спорт проф. Чанг Унг, който остава почетен президент на централата.
Изборът стана по време на 25-ия Конгрес на Международната федерация броени часове преди започването на Световното първенство в Пловдив и Красен Кралев е първият държавен спортен ръководител, с когото Ри Йон Сон се среща в качеството си на президент.

Министърът изрази задоволството си от факта, че Българската федерация по таекуон-До ITF обръща сериозно внимание на работата си с подрастващите.

„За нас са важни спортовете, които работят с децата и са полезни за здравето на нацията. На тях ще обърнем специално внимание. Защото спортът дава различен старт в живота и е от огромно значение в битката с компютрите и заседналия начин на живот, която водим“, заяви Кралев по време на срещата и поздрави новия президент на Международната федерация за избора му.

Досегашният ръководител на световното Таекуон-До ITF проф. Чанг Унг, който е и член на МОК, разказа, че многократно е посещавал нашата страна и показа отлични познания за историята на българския спорт. Той изцяло подкрепи идеите на министър Кралев.

„Забелязвам, че това, което казвате, се превръща в световна тенденция. Защото все повече министри разбират, че това е начинът децата да се държат настрани от вредните влияния на обществото“, каза проф. Чанг Унг.

На срещата присъстваха още председателят на Българската федерация по Таекуон-До ITF Марио Богданов, който бе избран за вицепрезидент на Международната централа, неговият заместник Костадин Димитров и генералният секретар на Международната федерация Ким Сунг Хуан.