Къпане в луга и мазане с кал за третия Фестивал на солта

Бургас Лайф

28-08-2015, 09:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Светлинно шоу и гръцки звезди за петия Рибен фест в Царево

Тази година солничарското влакче ще улеснява достъпа до различните части на Феста

За трета поредна година в наситения фестивален август на Бургас се включва още едно специално събитие  „Фестивалът на солта“. Както всеки път в последния петък на август в южната част на Атанасовско езеро са поканени любителите на солени забавления – къпане в луга и мазане с кал, участие в различни артистични предизвикателства, танцови импровизации, музика и много настроение.

Тази година солничарското влакче ще улеснява достъпа до различните части на Фестивала – производственото хале на юг, детските и арт-ателиета в средата, басейните с луга и кал на север.

Избрахме темата на Фестивала през тази година да бъде „Симбиоза“, повлияни от въздействието на пътуващата изложба за Атанасовско езеро „симБиотично“ и от невидимата за окото мрежа от сложни взаимоотношения, връзки и процеси в Атанасовско езеро.

За това как човекът е свързан с езерото, има ли хармония и взаимност в тези отношения и какви са  ползите за хората и природата са само част от въпросите, които ще бъдат повдигнати по време на Фестивала.

В богатата фестивална програма очаквайте танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, детски ателиета за калейдоскопи, шарена сол, игри, конструктор и пъзел, боди арт с кал, базар на солта, солничар за един ден, арт работилница за рамки и много други.

Фестивалът на солта се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „Солта на живота“, финансиран от Програма LIFE+ на ЕС и осъществяван в партньорство с БДЗП и „Черноморски солници“ АД.