Министър Кралев пожела успех на националите срещу Норвегия на обновения стадион "Васил Левски"

Електронното табло е подобно на Олимпийския стадион в Шанхай

Спортният министър Красен Кралев преряза лентата на реновирания Национален стадион „Васил Левски“. 1 милион лева бяха похарчени за ремонта, който включва нови тревната настилка и светлинно табло, произведено в Китай.
 
„Радвам, че можем да ви представим продължението на инвестиционната програма на правителството, една част от която е реконструкцията на Националния стадион. Целият ремонт възлезе на 1 милион с ДДС. Тревното покритие е изцяло сменено, на стойност 300 хиляди лева без ДДС. Прекрасното табло е около 400 хиляди лева. Нарочно избрахме да направим това представяне в 14.00 часа, светлината е най-ярка, но виждате, че разделителната способност е прекрасна, таблото е с чудесно качество. Такива табла има на Олимпийския стадион в Шанхай и на различни стадиони в САЩ. Цената е много добра“, заяви министърът.
 
„Мога само да пожелая на националния отбор да тръгне с успех на новия терен, да са живи и здрави всички, и да могат да се класират, да се представят достойно, за да стигнем до бараж.
 
Очаквахме наши отбори в европейските клубни турнири, но не се получи. Дано догодина да има повече мачове в Европа, които да се играят тук на Националния стадион“, каза още Кралев.