„Звездните рибари”, начело с Белослава, направиха най-вкусната рибена чорба в Поморие

Бургас Лайф

07-09-2015, 13:06

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Царево: Сега имаме една от най-чистите ивици

Ути Бъчваров раздаде 1000 порции миди с ориз на пристанище „Мичурин“

Превърналят се в една от емблемите на Община Царево, пети по ред „Рибен фестивал” на пристанище „Мичурин” събра хиляди туристи и жители на общината. Тази година фестивалът счупи рекордите по посещаемост, затвърждавайки събитието като най-доброто и обичано по цялото Черноморие, а пристанището в Царево се оказа тясно за всички желаещи да се включат в събитието. Петият Рибен фест се организира от Община Царево, под патронажа на кмета инж. Георги Лапчев.

Фестивалът бе официално открит точно в 17 часа от кмета на общината инж.Георги Лапчев и водещият майстор готвач Ути Бъчваров. Изключително наситената програма започна с изпълнението на местните състави при НЧ „Г.Кондолов”, които създадоха много настроение и развълнуваха многобройната публика. Регата и състезание по подводен риболов, литийно шествие с отец Стоян Кралев от храм „Успение Богородично“ бяха само част от програмата.

Известни български артисти и гости пристигнаха в Царево, за да видят и усетят тръпката от уникалното кулинарно шоу, което за толкова кратко време така се прочу, че набра популярност и зад граница.

Лицето на фестивала – Ути Бъчваров отново направи показно със своите виртуозни кулинарни изпълнения, като зарадва присъстващите с миди с ориз по оригинална местна рецепта – по царевски. Хиляди порции с дарове от морето бяха раздадени на гостите на фестивала от Ути и неговия екип.

По традиция програмата не мина без прословутото състезание за най-вкусна рибена чорба. Отборите на Българската федерация по подводен риболов, Военноморска база Атия, Спортните рибари, Шуменските рибари, Софийските рибари, Звездните рибари и Кметските рибари се включиха тази година в надпреварата по приготвяне на най-вкусна рибена чорба.

Честта и тази година да обяви победителят се падна на Контраадмирал Митко Петев – командир на Военноморските сили на Република България и председател на журито. След дълги колебания и много внимателно оценяване беше определен и победителя - отборът на Звездните рибари начело с певицата Белослава и Андрей Арнаудов. Всички дошли на пристанището имаха възможността да опитат от приготвените рибени супи, които бяха раздадени от  майсторите –кулинари.

Помислено бе и за най-малките – докато родителите тестват най-новия коктейл на Южното Черноморие, „Мичурин мохито”, децата се радваха на специално приспособената за тях весела уличка с лакомства и игри.

Истински фурор сред гостите на Царево направиха изпълнителите Deep Zone Project & Vessy Boneva, Мишо Йосифов и Брас Асоциация Комбо, Славин Славчев, Михаела Маринова, Невена Пейкова, както и гръцкото дуо Bоuzuki Live - Андреас и Никос Кетикидис, които пяха на специална сцена, изградена изцяло в морето.

Грандиозното събитие, превърнало се в най-големия и вкусен фестивал на Южното Черноморие, завърши със специалното лазерно шоу с пироефекти, което се прави за първи път на подобно събитие в региона и спря дъха на присъстващите.