Старица посъветва измамник да разреже сейфа на внука й с ъглошлайф

Крими

09-09-2015, 16:21

Снимка:

©fakti.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Семейството олекна с близо 270 хиляди евро и 18 хиляди долара

Възрастна жена от Първомай помогна на телефонен измамник да я обере, съобщи на извънредна пресконференция директорът на пловдивската полиция старши комисар Христо Разсолков.


Сумата, която престъпникът е отнесъл със себе си, е най-голямата, която до момента е присвоявана по този начин – 268 хиляди евро и 18 хиляди долара.
Измамата е извършена по познатия начин – непознат мъж позвънил на 80-годишната пенсионерка и съобщил, че внукът й е катастрофирал тежко и са необходими 30 хиляди лева за операцията му.


Жената веднага обяснила, че има парите и го поканила вкъщи да му ги даде. Непознатият, който е от ромски произход, пристигнал на адреса и жената му обяснила, че сумата може да вземе от металната каса на внука й, но тя нямала ключ.
Затова го посъветвала да отиде до близкия магазин и да купи ъглошлайф.


Престъпникът се върнал с техниката и за отрицателно време разрязал касата, откъдето взел огромната сума. Задържан е няколко часа по-късно в района на Велико Търново, докато предавал на втори човек дял от парите. За себе си междувременно оставил 170 000 евро, които скрил в дома на свои роднини в хасковско село.


Задържани са за 24 часа измамникът и вторият мъж. Предстои да им бъде повдигнато обвинение за измама, съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.