Опит за убийство и бягство от затвора в обвинителния акт на Бабата

Крими

09-09-2015, 16:58

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хамстера с план за бягство от затвора

През юли той намушка седем пъти 27-годишната си любима в Бургас

Окръжна прокуратура – Бургас внесе обвинителен акт срещу Георги Андонов-Бабата за опит за убийство на Галина Георгиева и за бягство от затвора. Той е обвинен в това, че на 04 юли 2015 г. в гр. Бургас, в парк „Славейков“ е направил опит умишлено да умъртви Галина Георгиева, на 27 г. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин – с нож са причинени две прободни наранявания в гръдната кост, три прободни наранявания на гръдната мамила, две наранявания в дясна коремна половина, проникващи рани в двете ръце, порезно нараняване на лява подбедрица и прободно нараняване в областта на глутеуса. Не са настъпили исканите и целените от дееца последици – смърт на Галина Георгиева, тъй като на пострадалата е оказана своевременна, животоспасяваща и квалифицирана медицинска помощ.
Георги Андонов е осъден на наказание 10 години и 10 месеца лишаване от свобода за убийство, което е изтърпявал от 2009 в Затворническо общежитие от открит тип към Затвора в Бургас. На инкриминираната дата Георги Андонов е бил в отпуск, разрешен за времето от 14.30 часа на 3 юли т.г. и е следвало да се завърне до 14.30 часа на 5 юли. Самоволното отклонение на затворника от мястото на изпълнение на наказанието "лишаване от свобода“, представлява бягство на затворник, поради което на Андонов е повдигнато обвинение и за това, че на 5 юли в 14.30 часа в Бургас, като затворник е избягал, като не се е завърнал от месечен домашен отпуск.
Георги Андонов е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Разпитани са 12 свидетели, сред които и очевидци на престъплението, 7 вещи лица са изготвили съдебно – медицинска експертиза, ДНК- експертиза, дактилоскопна експертиза, биологична експертиза и комплексна психологично-психиатрична експертиза. Иззети са ножът, с който са причинени нараняванията и множество веществени доказателства.