Любо Киров: Сигурен съм, че публиката в Бургас ще пее любимите хитове, заедно с „Легендите“

Талантливият музикант, пристига със супер групата в Бургас за първия концерт от националното турне

Броени дни остават до взривяващия концерт на „Легендите“ в Бургас. На 14 септември феновете на най-ярките хитове на няколко поколения българи се очаква да изпълнят Летния театър в града. Бургас е първа спирка от турнето за новата супер група , в която влизат и няколко поколения музиканти.

Константин Марков и Стенли от "Тангра", Константин Цеков от ФСБ, Йордан Караджов от "Сигнал", Митко Кърнев от D2 и Любо Киров.

Любимецът на родната публика - Любо се подготвя трескаво за премиерата в Бургас и определя групата като своеобразна машина на времето, която ще преведе публиката през историята на българската рок музика. За турнето, ролята му в „Легендите“ и уникалното представление, което престои в Летния театър на 14 септември вечерта, ето какво сподели той за читателите на Burgasutre.bg:

Освен тоталните хитове от последните 40 години, в концертите ще бъдат включени и авторски парчета. Бихте ли ми казали повече за тях.

В концертите ни ще влязат над 25 изключително познати хитове. Ние, хората които сме в бандата ги наричаме легендарните парчета. В крайна сметка под името на групата „Легендите“ се разбира не толкова хората, които сме в бандата, а песните които сме подбрали като репертоар. Това са 25 парчета на „Сигнал“, ФСБ, Д2, Тангра,  ню уейв периода, моята група. Най-общо няма песен, която да зазвучи и хората да не я запеят, според мен. Поне аз така си представям концерта в Бургас, мисля че публиката ще ни помага много. Ще има песни като „Оловният войник“ и „Жулиета“ на Тангра, „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ и това е много малка част от нещата, които изпълнявам.

Вие обаче сте най-младия член на „Легендите“. Това как се възприема от хората, според вас?

Е, Митко Кърнев е една идея по-млад от мен, но все пак ние двамата сме от едно друго поколение и включваме поп и рок малко от нашето поколение, парчета правени след 2000 година. Това разширява леко диапазона на хитовете, но мисля че е по-обективно и даже ще стане по-готино, защото са включени и парчета на Д2.

И да, наистина двамата с Митко сме най-младите, но …дано така мислят и хората, защото на мен ми харесва да бъда възприеман така /смее се/.

В кой образ ще ви бъде най-трудно да се превъплътите?

Когато съм сцената не се превъплъщавам във образи, защото на сцената съм това, което съм аз самия. По-добрата част от мене излиза на сцената, когато пея. В случая обаче интересното при мене е че аз по време на концерта ще бъда и на барабаните. За тези, които не знаят това мисля, че ще бъде доста интересно.

А кое е вашето любимо парче от тези, които ще изпълните пред бургаската публика?

Доста добре изпълнявам парчетата, които са били в чарт топ през годините и харесвам почти всичко на Д2, прилягат ми, мога да ги изпея и се справям доста убедително, според мен. Но изключително харесвам и „Жулиета“ на Тангра, е „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, не мога да отделя нито една от тези песни, защото всичките са незаменими. Те не могат взаимно да се изключват, затова ми е трудно да фаворизирам, която и да било от тях. Всички, включени в спектакъла са уникални, емоционални и не случайно са станали любими на много поколения.

Надявам се в понеделник вечерта, заедно с бургазлии да преживеем тази емоция!