Стенли: Бургас първи ще чуе любимите си песни, но с по-мощно звучене

Големият музикант, пристига с „Легендите“ в града за първия концерт от националното турне

Броени дни остават до взривяващия спектакъл на „Легендите“ в Бургас. На 14 септември феновете на най-ярките хитове на няколко поколения българи се очаква да изпълнят Летния театър в града. Бургас е първа спирка от турнето за новата супер група , в която влизат и няколко поколения музиканти.

Константин Марков и Стенли от "Тангра", Константин Цеков от ФСБ, Йордан Караджов от "Сигнал", Митко Кърнев от D2 и Любо Киров.

Легендарният български поп и рок изпълнител и композитор Станислав Сланев , известен повече като Стенли ще изпълни не само любимите песни на „Тангра“, но и едни от най-запомнящите се свои авторски парчета. За тях, за различното звученето на песни, изпълнени преди 30 години и за събитието, които бургазлии очакват с нетърпение в понеделник вечерта, ето какво сподели Стенли за читателите на Burgasutre.bg:

Стенли, кои твои парчета ще могат да чуят феновете в Бургас на 14 септември?

Това са парчета от периода ми с група “Тангра“ - „Оловният войник“, „Жулиета“, „Бъди какъвто си“ , както и „Обсебен“, която е от соловия ми период, също от периода с Чочо Владовски – „Богатство“, „Любовта, без която не можем“.

Очаква се на сцената на Летния театър да има много превъплъщения от членовете на Легендите. Ти лично в ролята на кой от другите изпълнители ще влезеш?

Нека да остане и изненада за бургаските зрители. Но ако трябва да издам, то ще изпълня на Д2 някой неща. При голяма част от песните ще участваме всички. Примерно, бъди какъвто си на „Тангра“ ще я пеем и шестимата  от „Легендите“. Други от нещата ще бъдат компилирани различно – „Оловният войник“ на „Тангра“ ще я пеем с Данчо Караджов. Песните са около 25 и всеки пее по нещо, но „Обсебен“  ще изпея сам, както и на  някои парчета на Данчо Караджов.

Какво е усещането да чуеш твоите песни, изпълнени по друг начин, от друг изпълнител? Имат ли различно звучене?

О, много е различно. Например на „Тангра“ част от нещата сме ги пеели преди 30 и повече години, а сега ги пея с тези момчета. Усещането е прекрасно, наистина! Нещо, което ме изненада много, защото даже по този начин тези песни звучат по-интересно и по-съвременно, относно звука имам предвид, защото иначе аранжиментите са общо взето същите.  Сега звучат много мощно, но и с тези добри музиканти, с които работим по този проект, просто нещата няма как да не звучат хубаво.

Коя лично е твоята любима песен от всичките 25, които са включени в спектакъла?

Не бих искал да конкретизирам песен, една или две, защото любимите сред тях на са никак малко. На Д2 много ми харесват, „Пак ще се прегърнем“ е пък една велика песен. Интересното, е че през годините доста от тези парчета ми се е искало аз да ги изпея, но ето – сега имам възможност да участвам в този проект и това да ми се случи.

Какви са очакванията за концерта в Бургас. Мислите ли, че публиката ще ви даде изобщо възможност да ги изпеете?

Много бих искал да пеят от началото до края. А може би и точно така ще стане, защото всички песни са до болка познати, така че надявам се да се случи. Знам със сигурност, че хората в Бургас ще останат много доволни.