Министрите на младежта и спорта Красен Кралев и на здравеопазването д-р Петър Москов ще участват в дискусия „Здрави в училище”

Ще бъдат изнесени данни за здравето на децата и учениците у нас

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще участват в дискусия на тема „Здрави в училище”. Събитието ще се проведе утре, 15 септември, от 10.30 часа в Полиграфическия комбинат. Форумът е организиран от вестниците „Труд” и „24 часа”.

По време на дискусията ще бъдат изнесени данни за здравето на децата и учениците у нас и мерките, които двете министерства предприемат за подобряване здравния статус на подрастващите. В дискусията ще вземат участие още диетологът проф. д-р Донка Байкова, Константин Папазов – председател на Националната баскетболна лига, народни представители, неправителствени и спортни организации, свързани с възпитанието на децата и приучването им към здравословен начин на живот.

По-късно през деня, от 13.00 часа, министър Красен Кралев ще участва в кръгла маса „Добри практики за масов спорт и здраве” в Националната спортна академия „Васил Левски”.

Представители на заинтересованите страни на национално ниво ще обсъдят въпроси, свързани с политиките на ЕС за развитие на масовия спорт, добрите практики за физическа активност на работното място и препоръките на Съвета на Европейския съюз за „подобряваща здравето физическа активност”.

Събитието е част от Европейската седмица на спорта, която се провежда у нас от 14 до 20 септември. България се включва активно в тази нова инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на Европа.

В кръглата маса ще участват още заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, проф. Пенчо Гешев – ректор на Националната спортна академия, представители на Столична община, на неправителствени организации, Асоциацията за развитие на българския спорт, Националното представителство на студентските съвети, Асоциация „Спорт за всички”, преподаватели и студенти от Академията, експерти.