"Акве Калиде" и остров Света Анастасия с много изненади по случай Деня на туризма

Бургас Лайф

26-09-2015, 16:31

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Общинският кораб "Анастасия" ще очаква в неделя желаещите да посетят остров Света Анастасия на Морска гара в 10.00, 13.30 и 17.00 часа

Община Бургас ще отбележи Световния ден на туризма - 27 септември, като даде възможност на бургазлии и гостите на града да посетят най-увлекателните атракции на преференциални цени.

Общинският кораб "Анастасия" ще очаква в неделя желаещите да посетят остров Света Анастасия на Морска гара в 10.00, 13.30 и 17.00 часа. Цените за отиване до острова и връщане са 9 лева за възрастни, за учащи и пенсионери 6 лева, а децата до 7 години и хората с увреждания ще пътуват безплатно.

За тези, които искат да видят острова от високо и да отправят поглед в морската шир, Фарът ще бъде отворен за посещения през целия ден при контролиран достъп. Музейната експозиция, разказваща историята на остров Света Анастасия, ще може да бъде разгледана на преференциална цена от 3 лева за възрастни, а учащи, пенсионери и хора с увреждания ще могат да я посетят напълно безплатно.

Новооткрития комплекс "Акве Калиде" също е приготвил изненади за своите посетители. Гостите на туристическия комплекс ще могат да гледат 3D прожекция в музея, пресъздаваща историята на обекта. По повод Световния ден на туризма прожекциите ще стартират на всеки час от 10.00 до 19.00 часа. Цената също е празнична - 2 лева за възрастни, а всички учащи, пенсионери и хора с увреждания могат да се потопят в магията на историята безплатно.