Психо! Английски ММА боец мушка с мотокар коли наред в Сл. бряг /СНИМКИ/

Крими

29-09-2015, 10:33

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха криминално проявен плевенчанин в Слънчев бряг

26-годишният Джон Кери е нападнал с гаечен ключ полицаи, стоп-патроните не го ловели

26-годишен ММА боец от Кембриж стана герой в психотрилър, след като от полунощ до четири часа сутринта е успял да вдигне на крак няколко полицейски патрула и десетки туристи и граждани в Слънчев бряг.

Супер здравият Джон Кери първо откраднал мотокар от складовата база на "ММ Комерс". Той преминал с мотокара през заключения с метални двукрили врати портал и се озовал в близост до пътя Бургас – Варна. Малко след това предизвикал в района на Т-образното кръстовище между "Аква парк - Слънчев бряг" и комплекс "Старият възел" две катастрофи с материални щети -  с лекотоварен автомобил "Форд Транзит" и с лек автомобил "БМВ", със софийска регистрация. 

Установено е, че движещит се "Форд" е бил пронизан с "вилиците" на мотокара в областта на задното ляво стъкло, страничната колонка и предната лява врата, без да бъдат причинени наранявания на водача. По аналогичен начин е пронизан и минаващия по пътя Бургас – Варна лек автомобил "БМВ", като дясната "вилица" проникнала в областта на задния ляв калник под багажника, а лявата е счупила стъклото на задната лява врата, пронизвайки и задната седалка, като автомобилът е останал с вдигната задна част на около 40 см от пътната настилка. 
Дошлите на местопроизшествието полицейски служители от Районно управление - Несебър направили няколкократни опита да задържат мъжа, управляващ мотокара, но същият бил "въоръжен" със стоманен гаечен ключ, с дължина около 30 см, и го размахвал, за да нарани полицаите, опитали се да го доближат. Първоначалната агресия, проявена към служителите изведнъж се пренасочила от непознатия към тялото му и той започнал да се удря със стоманения ключ по главата. 

След като си нанесъл няколко удара, мъжът побягнал в посока пътя Бургас – Варна и в близост до р-нт "Каручката" полицаите отново направили опит да го задържат, в резултат на което единият от тях бил ударен с гаечния ключ по лакътя и пръстите на дясната ръка. Друг негов колега /след отправено предупреждение/произвел изстрел със стоп патрони, тъй като мъжът тръгнал да го атакува с гаечния ключ. По думите на полицая, стоп патроните улучили нападателя в краката и тялото, но не оказали никакво въздействие върху него и той продължавал да атакува служителите. Произведени са нови изстрели със стоп патрони от другия полицай, но нападателят продължил да се държи агресивно и неадекватно, след което побягнал в посока Несебър. След около 500 м се насочил към бензиностанция "OMV".
При влизането си в бензиностанцията мъжът взел от рафтовете стъклени бутилки, пълни с алкохол и започнал да ги хвърля срещу полицаите, част от които извели трите служителки, намиращи се на смяна, а другите се опитвали да отвлекат вниманието на нападателя, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият се оттеглил в кухненското помещение на бензиностанцията и след малко излязъл от там, въоръжен с два големи кухненски ножа.

За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, служители от района служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Несебър.
След брилянтна акция на два екипа от спецзвеното, нападателят е неутрализиран, като са му отнети стоманения гаечен ключ и кухненските ножове, с които бил въоръжен. Наложило се поставяне на пет чифта белезници, които да овладеят агресията на мъжа. Не са му  поставени успокоителни медикаменти, но е отведен в МБАЛ – Бургас за оказване на медицинска помощ, предвид неадекватното състояние и наранявания, които си е самопричинил.    
Констатирано е, че нападателят Джон Кери, пристигнал в България на 21 септември, като организиран турист. Първоначално отседнал в хотел "Палацо" в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона, се преместил в хотел "Астория" в куротния комплекс. Кери е  бил активен спортист, трениращ за ММА боеве. В момента продължава да се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност, като му е взета кръв за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества.