Жельо Вардунски: Ще се боря за всяко евро и реализирането на всеки проект

Не вярвайте на политици, които са добри на думи, Жельо е човек на действието, заяви кметът на Бургас Димитър Николов

„Ще се боря за всяко евро и реализирането на всеки проект за Община Камено. Пред Камено стоят много предизвикателства. Основното е изграждането на инфраструктурата, ремонта на канализацията и водопроводите в селата. Ще изготвя цялостна здравна стратегия по възрастови групи и заболявания на населението от Община Камено, ще върна Спешната помощ в Общината.” Това каза независимият кандидат за кмет Жельо Вардунски, подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок, който представи предизборната си програма на официалното откриване на кампанията.

На събитието бе кметът на Община Бургас Димитър Николов, който даде пълна подкрепа за Жельо Вардунски.

В препълнената зала на Културния дом на град Камено присъстваха народните представители от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Йорданова, както и депутатът от Реформаторския блок Костадин Марков. Официални гости бяха общинските съветници от ГЕРБ Бургас - Димитър Людиев, изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов и композиторът Руслан Карагьозов.

„На тема европроекти Жельо Вардунски е като кибрит, вече всичко знае. А и винаги може да ми звънне по телефона. Не вярвайте на политици, които са добри на думи, Жельо е човек на действието“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

„Познавам Жельо Вардунски отдавна и знам как се е развивал. Има амбициозна програма, но ако бъде избран за кмет след 4 години ще има повече изпълнени неща, отколкото са в нея“, допълни депутатът Димитър Бойчев.

„Изборите са най-малкото притеснение на Жельо Вардунски, след това е трудното. Аз съм убеден в успеха му, той ще работи“, каза депутатът Костадин Марков.

Пред стотиците граждани на Община Камено бяха представени водачите на листите на ГЕРБ и Реформаторския блок, както и кандидатите за кметове от 12-те села на Община Камено.

Вардунски представи и част от приоритетите в кампанията си. Основна цел за него ще бъде изграждането на изцяло нова пътна инфраструктура, канализации и водопроводни мрежи в общината със средства по европейските програми.

„Спасението е в максималното усвояване на европейски средства по Програма за Развитие на селските региони”, категоричен е той.

През новия програмен период финансирането се очаква да започне до средата на 2016 година. Особено подходяща за Община Камено е Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони”. Именно чрез нея Община Камено ще кандидатства за строителството, реконструкцията и рехабилитацията на съществуващи общински пътища. По тази мярка може се изградят водоснабдителни системи и съоръжения, както и да се доизгради канализационната мрежа.

Друга важна насока в работата на Вардунски ще бъде промяната на транспортната схема в Общината. Независимият кандидат за кмет заяви готовност да предложи на жителите на Камено цялостна здравна стратегия по възрастови групи и заболявания на населението от Община Камено. Той се ангажира да направи пълна здравна програма, която да осигури качествено и адекватно здравно обслужване на местните жители.

 

„Обещавам евтино диагностициране и изготвянето на програми за лечение на всеки местен жител с открити кардио и ставни заболявания. Ще създам система за телемедицина, осигуряваща пълен скрининг на населението и превантивна медицина, с която се откриват хронични и предхронични заболявания.

Ще изготвя методология за бързо придвижване на пациентите до съответните здравни заведения. Ще осигуря минимум една линейка за Община Камено и обслужване от най-добрите специалисти”, каза още Вардунски.

Ремонт на църквите, общинските сгради, изграждането на нов закрит спортен център в град Камено, обособяване на индустриална зона, отваряне на ж.п. прелеза на с. Свобода, създаване на Център за преквалификация на персонала са само част от амбициите на Жельо Вардунски за развитието на Община Камено.

Бургаската прима Тони Димитрова, комикът Виктор Калев и Формация „Фолклорен огън“ гр. Бургас се погрижиха за доброто настроение на каменци.