Откриха ХІIІ-та Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари

Форумът бе открит от ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов

В Плевен официално започна ХІIІ-та Международна медицинска научна конференция. Над 350 са участниците в нея. Форумът бе открит от ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов.

За 13-ти пореден път, под мотото „Еднопосочен билет към иновациите“, студенти и млади лекари от МУ-Плевен по традиция обединяват иновативните знания и изследователските интереси на свои колеги от страната и чужбина в областта на имунологията, роботизираната хирургия, трансплантологията, кардиохирургията, психиатрията, спешната медицина и др.

Научният форум стартира на 6 октомври със Сателитно есенно училище за студенти и млади лекари „Иновативни биотехнологии в съвременната медицина“, с модератор Амджен България ЕООД и в партньорство с Докторантско училище при МУ-Плевен, Студентски съвет, АСМБ-Плевен и Организационен комитет.

В хода на конференцията ще бъдат проведени Кръгла маса, две работни срещи и два семинара по актуални проблеми в медицината и ще бъдат изнесени три лекции от изтъкнати и утвърдени експерти от страната и чужбина.