Депутатът от ГЕРБ Румен Желев: „Видими резултати“ в община Сунгурларе ще има само с Ирена Водева

Мисия Бургас

09-10-2015, 16:45

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ-Несебър със сигнал за нарушения при обществена поръчка

Пред жителите на Сунгурларе бе представена програмата за развитие на общината в следващите 4 години

ГЕРБ-Сунгурларе представи своята листа за Местни избори 2015. В препълнения салон на НЧ "Просвета", кандидатът за кмет на Сунгурларе Ирена Водева презентира своята програма за развитие на общината. Тя бе подкрепена от народния представител от ГЕРБ-Бургас Румен Желев, който пристигна специално за началото на предизборната кампания в Сунгурларе. Той прикани жителите на общината да бъдат активни гласоподаватели на 25 октомври, избирайки курс към „видими резултати“. Ирена Водева бе подкрепена още от д-р Бисер Атанасов от Движение 21, като подчерта, че това е единствената подходяща кандидатура за Сунгурларе поради нейния опит и професионализъм в областта на горското стопанство.

Пред жителите на Сунгурларе бе представена програмата за развитие на общината в следващите 4 години. Приоритетите в нея са свързани с преодоляване на дългосрочната финансовата криза в общината, оптимизиране и преструктуриране на общинската администрация, откриване на нови работни места чрез привличането на инвеститори и насърчаване на местния бизнес.

Особено внимание Ирена Водева обърна на ролята на животновъдството и растениевъдството в района както и оптимално управление на горския фонд на общината чрез професионално стопанисване - сеч, залесяване и охрана с грижата на добър стопанин. Кандидатът за кмет изрази готовността си да търси подкрепа за незабавното разработване на качествени проекти за кандидатстване по европейските програми за развитие на селските райони, където е концентриран огромен финансов ресурс.

Присъстващите кандидатите за общински съветници и кметове на кметства изслушаха въпросите на гражданите сред които са възможностите за подмяна на старите водопроводи и градска инфраструктура. Те се обявиха в подкрепа на развитието на младите хора в Общината - борбата с неграмотността сред тях, създаване на условия за възстановяване на спортните дейности със залагане на средства в местния бюджет за направа на спортни и детски площадки.