Цацаров: Досега бях спряган за човек на Борисов, вече съм на Пеевски

Общество

09-10-2015, 17:56

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Прокурор №1 коментира обвинения на банкера Цветан Василев

Досега навсякъде бях спряган, че съм избор на Бойко Борисов. Сега разбрах, че съм избор на Делян Пеевски. Може би до няколко месеца Цветан Василев ще даде още едно интервю и ще разбера, че съм негов избор.


Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира обвинението на банкера и бивш собственик на КТБ Цветан Василев, че Цацаров е избран за главен прокурор именно от депутата от ДПС.
Той обяви още, че не е гледал интервюто, защото "някак си сутрин ми идва малко в повече денят ми да започне с това".


По думите на главния прокурор за него е важно не какво ще кажеш пред микрофон от голямо разстояние на телевизионен екран. Не било важно и какво ще напишеш, ако си въобще си го написал и твърдиш, че си го оставил като показания пред виенски нотариус.


"За мен е важно какво ще кажеш пред българския следовател и българския съдия. Все ми се струва, че това време ще дойде", обяви Цацаров.


На въпрос кой е виновен Цветан Василев да не бъде докаран в България, главният прокурор обясни, че екстрадицията зависи от съда в Сърбия.


"От страна на българската прокуратура е направено всичко необходимо за това щото искане за екстрадиция да бъде изпратено. То е в ръцете на сръбските правораздавателни органи", допълни обвинител номер едно у нас.