Кание Уест е сериозен, кандидатира се за президент на САЩ

Ким Кардашиян твърди, че съпругът й довършва всичко, с което се захване

Много хора приеха изявлението на Кание Уест, че възнамерява да се кандидатира за президент на Съединените американски щати, като шега. Съпругата на рапъра Ким Кардашян обаче казва, че той не се шегува.

Наскоро, Уест, заяви че планира да вземе участие в наближаващата предизборната кампания за президентския пост и да стане глава на Съединените щати. Всички се засмяха и забравиха. Оказва се, че Уест не се шегува.

"Когато той каза, че смята да стане президент, това беше ново за мен, но той е абсолютно сериозен. И знам, че ако той си науми нещо, ще направи всичко възможно за да го постигне" - Каза съпругата на рапъра Ким Кардашиан в интервю за шоуто на Елън, и добави, че Уест вече планирал преустройство в Белия дом.

Кание Уест обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ през август тази година по време на церемонията на връчване на музикалните награди на MTV в Лос Анджелис. След получаване на наградата си, съпругът на Ким Кардашиан изнесе 18-минутна реч, в която той говори за всичко по ред. В края на монолога си Кание обяви президентските си амбиции. Въпреки това, тази нощ Уест бе запомнен не само с политическите си амбиции. Рапърът заяви, че преди да излезе на сцената е "пушил нещо."

В Съединените щати вече започна продажбата на сувенири, подкрепящи кандидатурата на музиканта. Електронният магазин Etsy предлага тениски, суичъри, значки и плакати с лозунги в чест на ексцентричния рапър, или както го наричат, Yeezy. "Yeezy за президент", "Да, ние можем"(Бел. Ред. игра  на думи с първото име на Кание), "Yeezus 2020", гласят надписите върху сувенирите. Средната цена за тениска е 20 долара, суитчърт е на стойност около 30 долара.