Даниел Митов: Споразумението за ТПТИ е важно и добро за България

Политика

12-10-2015, 16:41

Снимка:

©Любомир Спиров

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Има много лъжи по темата, твърди министърът на външните работи

Споразумението за Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) е важно и е добро за Европа и България. В това е убеден министърът на външните работи Даниел Митов.


По време на дискусия "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана по случай 20 години Американска търговска камара, министър Митов обърна специално внимание на спорното търговско споразумение. По думите на външния министър във времена, когато всичко се променя, трансатлантическите отношения са по-важни от всякога.


"Има силно желание трансатлантическата връзка да бъде прекъсната или поне подкопана. Ние трябва да я заздравим", отсече министър Митов. Най-важното нещо за заздравяването на тази връзка според него е именно подписването на ТПТИ.


"Има много лъжи по темата", изтъкна министърът на външните работи и убедено заяви: "Трябва да убедим гражданите, че споразумението е важно и е добро".


И днес министър Митов обърна внимание на бежанската криза, като изтъкна, че в Европа не трябва да се говори само за бежански квоти, а да се реши проблемът още от сърцевината му.


Ежегодната дискусия, организирана от Американската камара, която прилича и на бизнес закуска, и тази година бе уважена от премиера Бойко Борисов. Заедно с него правителството беше представено от министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на външните работи Даниел Митов. Събитието уважиха и главният прокурор Сотир Цацаров, депутати и изявени икономисти.