Няма да позволя да се гаврите с мен, каза аткистът Сидеров пред ВВС

Политика

15-10-2015, 11:44

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Той се появи с 20-ина младежи, вдигнали плакати против Цацаров, в началото на заседанието

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров дойде изненадващо в началото на заседанието на Висшия съдебен съвет, придружаван от 20-ина младежи с плакати срещу главния прокурор Сотир Цацаров, предаде "24 часа".

Пред ВСС Сидеров за пореден път през тази седмица поиска имунитета на главния обвинител.


В понеделник самият Цацаров пък поиска имунитета на лидера на "Атака" и Десислав Чуколов, за да бъдат разследвани депутатите за хулиганство и лека телесна повреда на двама полицаи при инцидент пред магазинче през уикенда.


"Главният прокурор трябва да бъде разследван, че е прикрил имотна сделка на съпругата си", заяви Сидеров пред съвета. Въпросният случай вече бе разгледан от ВСС и не бяха открити нарушения.


Нямам този имунитет, който имате Вие, четете Конституцията. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров във ВСС по повод искането на Сидеров за свалянето на имунитета и отстраняването му от длъжност, съобщи Фокус.


По-рано пред журналисти Сидеров обясни, че Сотир Цацаров е недосегаем. Това предизвика репликата на главния прокурор, който заяви че не се ползва със същия имунитет като народния представител.


"Прави се всичко възможно да бъда омаскарен, няма да позволя да се гаврите с мен, обърна се Сидеров към главния прокурор. Сидеров заяви, че не вярва в безпристрастността на българската съдебна система "Нека моят случай да е началото на съдебната реформа", призова Сидеров висшите магистрати и си тръгна.