80 000 лева ще иска от МС пловдивската община за организация на втория изборен тур

Мисия Пловдив

28-10-2015, 17:19

Снимка:

©Bulgariautre.bg/архив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Допълнителните средства са нужни за подобряване на условията при провеждането му в неделя

Осемдесет хиляди лева допълнително ще поиска Община Пловдив за осигуряване на предстоящия втори тур на местните избори на 1 ноември. Представители на шестте районни администрации и секретарят на Общината Ангелина Топчиева се договориха за това, след като анализираха работата на първия тур на местните избори в Пловдив.


Транспортни неуредици, липса на достатъчно консумативи и финансови средства, слаба подготовка на членове на секционните избирателни комисии според тях са причина за забавения процес при обработката на данните непосредствено след приключване на изборния процес на 25 октомври.


Топчиева уточни, че за подобряване организацията на процеса на вота на предстоящия балотаж в неделя е постигната договореност протоколите от готовите секции да бъдат своевременно превозвани с по-малки автобуси до Панаира, вместо да изчакват останалите секции да приключат работа. Ще бъде набавен и необходимия брой тонери, а негодната техника да бъде подновена с по-модерна и адекватна на процеса на обработка на данните.


Искането за това ще бъде своевременно депозирано в МС чрез областния управител, заяви Топчиева.  Като немалък проблем тя назова и слабата подготовка на членовете на секционните комисии, като отправи апел към партиите да осигурят по-добре запознати свои представители с методическите указания за втория тур на местните избори.