Лидерът на ГЕРБ в Белица бе докаран с линейка в Спешно отделение в Благоевград

Група мъже го свалили на земята и започнали да го налагат с ритници

Днес към 14 часа лидерът на ГЕРБ в Белица бе докаран с линейка в Спешно-приемно отделение в Благоевград, съобщи infomreja.bg. Иван Стойчев бе свален от спешните медици с носилка. Раненият мъж през целято време се държеше за главата и отказа да разговаря с журналисти. Малко по-късно той бе отведен за изследване със скенер.

Стойчев бе придружен от кандидат-кмета на ГЕРБ в планинската община Иван Богданов, който пръв го намерил в безпомощно състояние на площада в градчето, близо до Общинската избирателна комисия.

Малко преди нападението двамата са пили кафе до сградата на Общината. След това партийният лидер се запътил към ОИК, където бил пресрещнат от група мъже, които го свалили на земята и започнали да го налагат с ритници.

Тепърва ще се  изяснява дали между тях е имало конфлликт и на каква основа е възникнал той. Според свидетели на екшъна сред нападателите е имало и здравеняци от столична охранителна фирма. След като го набили, те си тръгнали, а Стойчев се обадил на кандидат-кмета Иван Богданов, който сигнализирал на телефон 112.

Инцидентът разбуни още повече политическите страсти в размирната община, където тази неделя предстои втори тур на изборите за местна власт.