Кметът на Бургас подкрепи проф. д-р Димитър Стойков за балотажа в неделя

Плевенчани избират между период на реваншизъм или период на ясно и светло бъдеще с подкрепата на правителството, заяви Стойков

Кметът на Бургас Димитър Николов бе на визита днес в Плевен, за да изрази подкрепата си към проф. д-р Димитър Стойков, издигнат от ГЕРБ.

"Дойдох специално да подкрепя проф. Стойков за вота в неделя и съм убеден, че той ще го спечели. Отдавна го познавам като изключително ерудиран, възпитан човек - работохолик, който ми направи впечатление, че страшно обича града си. Имаме много съвместни дейности с него - много здраво работихме по доставянето на тролейбусите, заедно ходихме до Брюксел. Имаше доста трудности, но проф.Стойков беше изключително упорит и настоятелен. Не се съмнявам, че жителите на Плевен ще го подкрепят в неделя", каза Николов, допълвайки, че е оптимист.

От своя страна проф. Стойков заяви, че тази неделя предстои съдбовен избор за плевенчани.

"Всички знаем Георг Спартански с кое управление бе свързан - с управлението, което за 12 години разпродаде над 60 млн.лв. общинска собственост. Това е резултатът на това управление - разпродадени общински дружества, разпродаден автобусен транспорт - наложи се да си откупуваме автогарата наново. Ликвидиран транспорт между населените места. Заради продажбата на общинското дружество "Галатея" в Плевен няма денонощна аптека", заяви проф. Стойков.

"Ние направихме това, което обещахме за 4 години. Две детски градини, закрит плувен басейн, площада и т.н. и т.н. Разкрихме над 2100 работни места по оперативни програми, както и над 2200 постоянни работни места от инвестиции, които в периода на прехода за Плевен не са се случвали. Нашата програма не се състои в пет "п"-та, а се състои в ясна и точна програма. За над 3000 нови работни места, за осигурени нови инвестиции, за осигурени нови европроекти и т.н.", каза Стойков.

"Плевенчани избират между период на реваншизъм, на страх и подчинение или период на ясно и светло бъдеще с подкрепата на правителството на г-н Борисов и на колегите му кметове, които се доказаха и в Бургас, София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе. Ние също доказахме за 4 години какво може да направим. Благодаря на тези, които ме подкрепиха на първи тур, а за втори тур приканвам всички, които милеят за бъдещето на Плевен, да излязат и да гласуват - за това младите хора да останат в Плевен, за това да влязат инвестициите, да направим спортната зала и редица други проекти. Да гласуват за картината на новия Плевен, която ще дорисуваме напълно", допълни Стойков.