Обработка на протокол вкара в ОбС един съветник вместо друг

Мисия

29-10-2015, 16:56

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Това било т. нар. приплъзване, затова се прави повторно въвеждане

При обработката на данните от секционен протокол от местните избори на 25-ти октомври в Стара Загора е допусната фактическа грешка, в резултат на което кандидат от листата за Реформаторския блок е влязъл в Общинския съвет вместо друг, получил повече преференции, обяви на пресконференция председателят на ОИК Стара Загора Теодора Крумова.


Преди ден един от членовете на ОИК съобщи, че според броя получени преференции от гласоподаватели, в новия Общински съвет на Стара Загора трябва да влезе не Румен Ройдев от СДС, а Милко Чанков от БЗНС.


Крумова обясни, че при набирането от оператор на "Информационно обслужване" част от преференциите на единия кандидат на Реформаторския блок са били отчетени за другия кандидат заради това че в листата двамата са имали съседни номера.


"Това е така нареченото приплъзване, подобни грешки са нормални, затова и се прави повторното въвеждане", коментираха от Общинската избирателна комисия.


По закон данните се въвеждат повторно и грешката се очаква да бъде поправена от ЦИК. Повторното въвеждане на данните е започнало вчера в цялата страна.
Следващата седмица се очаква да се закълне новият Общински съвет на Стара Загора.