Футболна легенда на Казахстан: Разбирам Стоилов, но трябва да уважаваме групите на ШЛ след като участваме в тях

Загубата с 0:4 в Мадрид изложи нашия футбол

Българският треньор на Астана Станимир Стоилов бе разкритикуван в Казахстан заради загубата от Атлетико (Мадрид) и по-скоро заради решението да остави извън групата голяма част от титулярите. Мъри се аргументира, че го чака сериозна битка за върха в местното първенство срещу Кайрат, а мачът с „дюшекчиите” е невъзможен за печелене. Срещата завърши при резултат 4:0 за Атлетико.

Според легендата на местния футбол Куралбек Ордабаев загубата на "Висенте Калдерон" е повлияла отрицателно на престижа на целия казахстански футбол.

"Щастливи сме, че имаме отбор в Шампионската лига, но този турнир трябва да бъде уважаван, след като вече веднъж си спечелил квота за него. Все пак целият свят ни гледа. Да, право на треньора е да решава какъв състав да пусне, но целта пред Астана е да покаже хубав футбол в Европа. А това няма как да стане без водещите играчи.

След тази загуба феновете на Атлетико и в цяла Испания може да останат с впечатлението, че в Казахстан не можем да играем футбол. Те видяха и чужденци, които нямаха качества. Разбирам донякъде треньора, който искаше да запази играчите си за мача с Кайрат, но престижът на цял Казахстан пострада от това", сподели Ордабаев.

"Астана дори не успя да се бори с Атлетико. Защо въобще този отбор участва в Шампионската лига, ако дава почивка на шестима от основните си играчи? Да не би първенството на Казахстан да предлага по-силни мачове? Хората ще продължат да си мислят, че Борат е най-важният човек в Казахстан, а не футболът", коментира пък руска телевизия,Снимка на Деня

Щрихи от Плевен