Кметът на Добрич Йордан Йорданов запали свещ в храм „Св. Тройца”

Добруджанци

07-11-2015, 15:15

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Стотици добричлии раздаваха за свои близки

Кметът на Добрич Йордан Йорданов запали свещ и присъства на заупокойна панихида в храм "Света Троица"  по повод Архангелова задушница - денят, в който почитаме паметта на нашите близки, които вече не са сред нас, и на офицерите и войниците, загинали за България. Панихида бе отслужена от отец Емануил и отец Велико. След това Йордан Йорданов поднесе цветя на паметната плоча на ген. Иван Колев. Той е български военен офицер, наричан бащата на българската конница. Името му е свързано с освобождаването на Добрич и Добруджа през Първата световна война.

На днешния ден стотици добричлии почетоха паметта на своите починали близки на гробищния парк и раздаваха за Архангелова задушница традиционно с вино, варено жито, питки, дребни сладки, бонбони.

До 14,00 часа днес бе  обявен Ден на творените врати на Военно гробище – музей в Добрич. Добричлии почетоха паметта и на загиналите  на войнишките паметници в града - Кръст-паметник на падналите в бой за свободата на Добруджа в периода 5-7 септември 1916 г. и паметник на загиналите в заключителния етап на Втората световна война добруджанци, както и на паметните плочи на Борис III, кап. Димитър Списаревски, генерал-лейтенант Тодор Кантарджиев, ген. Иван Колев, полковник Борис Дрангов и на загиналите военнослужещи при изпълнение на служебния си дълг.