До 10 дни трябва да приключи премахването на басейни и кафето в Русалка

Мисия Каварна

10-11-2015, 18:12

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва събаряне на незаконни басейни в „Русалка“

Това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС „Русалка“

От началника на Регионална дирекция за национален строителен контрол Североизточен район през януари 2014 г. е издадена заповед  за премахване на незаконен строеж „Комплекс от басейни с кафе-аперитив със застроена площ 537.50 кв. м“, извършен във ваканционно селище „Русалка“ от ВС „Русалка“ АД, представлявано от г-жа Евгения Банева, съобщават от МРРБ. След надлежното й връчване, заповедта е обжалвана и с окончателно решение от декември 2014 г. на Върховен административен съд е потвърдена. От датата на влизане в сила заповедта за премахване, става годно изпълнително основание, подлежащо на изпълнение по предвидения за това законов ред. Отправена е покана за доброволното изпълнение на заповедта. След като е констатирано, че заповедта не е изпълнена доброволно от извършителя - ВС „Русалка“ АД, са предприети действия по принудителното премахване на незаконния строеж от органите на ДНСК. Премахването е насрочено за периода от 09.11.2015 г. до 20.11.2015г.
Това не е единственият незаконен строеж, извършен на територията на ВС „Русалка“. През 2010 г. и 2011 г. са премахнати принудително още два незаконни строежа – яхтено пристанище и изкуствен плаж от стоманобетон с открит басейн, извършени в изключителна държавна собственост – морския бряг и акваторията.
Действията на ДНСК са в изпълнение на законоустановени функции и правомощия, те са последователни и прозрачни. Следва да се има предвид, че  принудителни действия се предприемат само и единствено при отказ на извършителя на незаконния строеж да изпълни доброволно влязлата в сила, потвърдена с окончателно решение на Върховен административен съд заповед за премахване.
Твърденията за преднамереност представляват опит за оклеветяване, уронване престижа на държавна институция и опит за възпрепятстване изпълнението, както на влязло в сила съдебно решение, така и на законови разпоредби.