Около 2300 служители на МВР преминават във фирмата за административно обслужване

Политика

11-11-2015, 15:11

Снимка:

©svobodnoslovo.eu

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Услугите за граждани няма да бъдат оскъпени заради рокадата, държи да се знае Бъчварова

Около 2 хиляди и 300 души от системата на МВР ще преминат в държавната фирма, която ще поеме административното обслужване на гражданите. Фирмата трябва да заработи от февруари догодина и в момента се обсъжда как ще стане преназначаването на хората, които ще работят при трета категория труд. Не се очаква това да оскъпи издаването на личните документи и регистрационните табели за автомобилите, обяви вицепремиерът Румяна Бъчварова, цитирана от БНР.


"По никакъв начин няма да има оскъпяване. Има си наредба, това трябва да се уточни много ясно. Таксите са разходно ориентирани и по този начин ще продължи предоставянето на услуги", уточни министърът.
Бъчварова потвърди, че ако се установи провинение на служители, участвали в протестите, ще има наказания. "Няма да има преднамерено гонене, нарочни санкции срещу някой, който си е позволил да протестира. Неразрешен протест, неприемливо поведение по време на протеста - това са неща, с които и извън тази ситуация всеки един служител на МВР трябва да съобразява", каза Бъчварова.


Всички рапорти за напускане - около 600, са подписани, уточни тя и допълни, че годишно от системата на МВР напускат 4 хиляди и 500 души. Тази година те са 2 хиляди, като се включват и последните, подали рапорти.