Постоянна мярка „задържане под стража” за извършителя на две изнасилвания

Крими

11-11-2015, 16:45

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха 22-годишен за изнасилването на стариците от село Черна

Спрямо 22-годишния Петър Янков

По искане на Районната прокуратура в Добрич днес, 11 ноември 2015 год., съдът наложи постоянна мярка „задържане под стража” спрямо 22-годишния Петър Янков, който бе привлечен като обвиняем за две изнасилвания на самотно живеещи възрастни жени – престъпления по член 152, ал. 1, т. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
На 30 октомври 2015 год. Янков влиза в дома на 85-годишна жена от добричкото село Черна и я изнасилва. На 3 срещу 4 ноември тази година 22-годишният мъж насилва и друга възрастна жена – на 80 години, от същото село. И двете жертви не са имали възможност за самоотбрана, тъй като са били трудно подвижни и лежащо болни.
Назначени са съдебномедицински експертизи, разпитани са свидетели и авторството на Петър Янков по повдигнатите две обвинения за изнасилване е категорично. Той е осъждан за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и е с влязла в сила присъда от 19 юни 2014 год., с която му наложено наказание от четири месеца лишаване от свобода, отложени с тригодишен изпитателен срок.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен