Боливудски звезди популяризират България като кино дестинация

Политика

11-11-2015, 17:58

Снимка:

©manager.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Промо видеото е уникална реклама без пари, изтъква министър Ангелкова

Ще се рекламираме като филмова дестинация и в Индия. Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че след успеха на промо видеото за страната ни с холивудски актьори, ще се обърнем и към индийския аудио-визуален пазар. Готвим подобен клип, както с холивудските звезди, със звездите на Боливуд само за индийския пазар. Вече имаме потвърждение от Аджай Девган, Шахрукх Кхан, който направи запис за това как се е чувствал в България и преживяванията му тук, разкри Ангелкова, цитирана от нюз.бг.


По думите й индийските звезди вече са снимали два филма в България, а за следващата година сме договорили още пет филма, като снимките започват от януари. Единият филм, който е сниман в България, бил с премиера преди три месеца и е с най-големи касови приходи в Индия. Самата Ангелкова заминава за там след 10 дни. "Министерството има много общо с киноиндустрията като цяло, защото чрез нея можем да промотираме страната и да имаме доста голям бум на туристи - това е доказано във всички други кинодестинации, каквито са САЩ, Франция, Италия, Испания, Великобритания", аргументира се министърът.


По думите й този видеоклип ще бъде излъчван само на индийския пазар и въобще - в онази част от Азия, която гледа Боливуд. "Затова казваме, че сме сменили концепцията и имаме лично отношение, персонализиран подход към всеки един наш пазар, за да може в крайна сметка да привличаме целевите групи. Имаме много добри основи за преговори с големите социални мрежи", поясни Ангелкова. Според нея акцентираме на онлайн рекламата и на дигиталния маркетинг. Видеото с холивудските звезди за два дни било видяно от 2,5 млн. души. "Това е уникална реклама, която всъщност е без пари", изтъкна Ангелкова след заседание на кабинета.