Даниел Митов: Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани

Общество

14-11-2015, 07:41

Снимка:

bnt.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Потресен съм от ужасяващата серия кървави атентати в Париж тази нощ, се казва в изявление на Вежди Рашидов

Изразяваме нашето дълбоко възмущение от атентатите в Париж и сме шокирани от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани. Това се казва в изявлениято на министъра на външните работи Даниел Митов, публикувано на официалния сайт на министерството.
"Изказваме искрените си съболезнования към близките на жертвите и категорично осъждаме всяка форма на тероризъм.Солидарни сме с френския народ в този изключително тежък момент", се казва още в изявлението на министър Даниел Митов.

„Потресен съм от ужасяващата серия кървави атентати в Париж тази нощ, скърбя за многобройните човешки жертви и изказвам искрени съболезнования на техните близки за огромната загуба”, се казва в изявление на министъра на културата Вежди Рашидов по повод безпрецедентните терористични атаки във френската столица, съобщават от пресцентъра на Министерство на културата.

Осъждам най-остро тези варварски терористични актове в сърцето на Европа - няма по-висша ценност от човешкия живот и никаква идеология не оправдава насилственото му отнемане. Шокиран съм, че един от тези чудовищни атентати бе и в концертната зала "Батаклан" – това злодейство надхвърля по своята жестокост всичко, което човек може да си представи, заявява министър Вежди Рашидов.