"От Париж с любов" пишело на ракетите, с които Франция удари "столицата" на ИД

Свят

16-11-2015, 16:50

Снимка:

© Фейсбук

Автор:

БългарияУтре

Всичко от Автора

Традицията е от времето на Втората световна война

Ракетите, използвани при въздушните удари, които Франция нанесе по "Ислямска държава” в Сирия, са носели специално послание. На тях пишело на английски "От Париж с любов”, съобщава в. "Мирър”. Авторът на надписите не е известен.


Ракетите на американските военновъздушни сили, предназначени за базите на "Ислямска държава" в Сирия, осъмнаха с надписи "От Париж с любов". Аторът на посланието най-вероятно са американски военни, които ще обстрелват позициите на джихадистите в Сирия.

Снимки с ракети и бомби, на които е написано посланието, са публикувани в социалните мрежи. Известно е, че САЩ се подготвят да нанесат удари върху "Ислямска държава", като точните цели не се съобщават.


Именно "Ислямска държава" пое отговорност за кървавите атентати във Франция, при които в петък загинаха близо 129 души. Президентът на Франция заяви, че атаките са "знак за война" и страната отвърна на удара с 20 бомби срещу позиции на ислямистите в Сирия.

Операцията на френските ВВС е най-мащабната от както страната започна атаките си срещу "Ислямска държава" през септември. Външният министър Лоран Фабюс получи разрешение да предприеме действия срещу "Ислямска държава" след атаките.


Идеята да се надписват ракети преди бомбардировка е на американските войници, които започнали да го правят по време на Втората световна война. Не е ясно къде точно са паднали ракетите, но се предполага, че са ударили бази на групировката "Ислямска държава”. По информация на френското министерство на отбраната, ударите са нанесени по град Ракка.

Очаква се френските бомбардировки да продължат с нова сила, след като в района се очаква да пристигне самолетоносачът "Шарл де Гол".