Александър Тодоров: Процедура по несъстоятелност ще отмени наказанието на ЦСКА за евротурнирите

Очакваме отговор от Нион

Новината, че УЕФА лишава ЦСКА с изваждане от евротурнирите за две години, е стара”, заяви изпълнителният директор на „червените” Александър Тодоров.
 
„Решението е взето още на 30 октомври, а в началото на ноември получихме писмото от Нион. Наказанието е заради неизплатените 200 000 евро от наша страна по нарушаване на финансовия феърплей.
 
В края на октомври обаче във Финансовата комисия на УЕФА не са знаели, че в ЦСКА върви процедура по несъстоятелност и са прибързали, ако мога така да се изразя. Ние реагирахме и уведомихме писмено европейската централа преди десетина дни, че клубът е в несъстоятелност.
 
Мисля, че това ще бъде взето под внимание, така както се случи с отнемането на точките си. Помните, че впоследствие въпросното наказание беше отнето. Така че – очакваме отговор от Нион за двегодишната санкция да не играем в евротурнирите”, поясни шефът в Борисовата градина пред Блиц.
 
„Вижте, това не е най-големият проблем на ЦСКА. По-важно е какво ще се случи с бъдещето на клуба и по какъв път ще поеме той”, добави Александър Тодоров.