Операция "Плюшено мече" помага и на социални институции в Добрич и Балчик

Животът

19-11-2015, 12:20

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Целта й е подаряване на индивидуални персонални коледни подаръци на деца от домовете за деца и SOS селища

Операция "Плюшено мече" тази година ще подпомогне и социални заведения в област Добрич, съобщават организаторите. Целта й е подаряване на индивидуални персонални коледни подаръци на деца от домовете за деца и SOS селища, осигуряване на общи материали и пособия за самите домове.
Операция "Плюшено мече", която се реализира за осма година, подарява само нови играчки, дрехи и др., купени специално за конкретно дете от списък. През миналата година са посетени 695 деца в 33 дома из цяла България. Амбицията е тази година да бъдат подпомогнати деца от цяла България.
Екипът на "Плюшено мече" публикува списъци с деца от домове и техните най-желани подаръци за Коледа, като дарителят избира дете и публикува коментар с номера и името на детето под списъка.
Чрез кампанията в Добрич ще бъдат осигурени подаръци и уреди за рехабилитация за децата от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с физически увреждания и умствена изостаналост, от Дневния център при Дома за медико-социални грижи, за възпитаниците на центровете за настаняване от семеен тип 1, 2 и 3, за настанените в Преходно жилище, в приюта за бездомни към църквата "Света Троица", както и за децата от ЦНСТ в Балчик. Все още не е осигурена само беседка, която да се постави в двора за Центровете за настаняване от семеен тип 1 и 2 в Добрич.