Министър Красен Кралев откри младежки център за 3 млн. лв. в Пловдив

Има игрища за футбол на малки врати, баскетбол и волейбол

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пловдив чисто нов младежки център. На церемонията присъстваха областният управител на града под тепетата Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и заместник-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков.
„Извинете ме за закъснението, но така е - когато кметовете на ГЕРБ работят, когато правителството работи има много обекти за откриване. Днес открихме спорта зала в Дупница, басейн в Благоевград и оттам веднага пристигам тук. Този център е уникален. В него са инвестирани близо 3 млн. лева, за да може да се помогне на младежите от Пловдив, независимо от тяхната социална, етнически или религиозна принадлежност, да се чувстват пълноценни граждани. И особено младежите в риск да могат да намерят правилния път и професионална реализация. Виждате, че има много спортни съоръжения в комплекса. Ползвайте ги и дано младите хора на Пловдив да имат много поводи за радост. С кмета и с областния управител ще работим за подобряването на спортната инфраструктура в града. Тепърва през следващите три години от мандата ни ще откриваме нови спортни обекти”, заяви министър Кралев.
Младежкият център е изграден по Компонент 1 – „Грижа за младежи в риск“ на Програма BG06 „Деца и младежи в риск”, финансирана по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Общата стойност на проекта е 2 901 299 лв., а размерът на безвъзмездната финансова помощ е 2 243 320 лв.
Община Пловдив инвестира допълнително 657 978,71 лева за оборудване на центъра, който разполага с чисто нова модерна многофункционална спортна зона, включваща 3 игрища за футбол на малки врати, 2 игрища за баскетбол и едно за волейбол, 4 тенис маси, 2 площадки за фитнес на открито, пътека за бягане и трибуни за зрители.
Модерната сграда разполага със 17 стаи за настаняване с 41 легла (включително и за хора в неравностойно положение), интерактивен образователен център, конферентна зала с 35 седящи места, прожекционна с озвучителна техника, компютърна зала с 14 работни места, 3 учебни зали, всяка с 12 седящи места, библиотека, открит паркинг с 47 паркоместа, от които 3 достъпни за автомобили на хора с увреждания.