Съдят Рижата за среден пръст срещу репортери, заплашват го до 6 години затвор

Крими

02-12-2015, 18:01

Снимка:

снимка, burgasinfo

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рижата пристигна със сандали и сатенен халат в съда

В своеобразния „пърформанс”, предназначен за представителите на медиите

Топбандитът Симеон Стоянчов (на 27 години), известен като Малката Рижа ще бъде съден за хулиганство в условията на опасен рецидив. Рижата ще бъде изправен отново пред Темида затова, че на 21 ноември м.г., докато полицаи го конвоираха до съдебната палата, окован в белезници, за поредния процес срещу него, той си позволи да обижда репортери, пише burgasinfo. В своеобразния „пърформанс”, предназначен за представителите на медиите, който кримигероят спретна в присъствието на униформените, бяха включени цветущите фрази: „шибаняри”, „паляри”, гарнирани със средни пръсти. Представлението продължи и с нападение.

Въпреки че бе с белезници и бе държан от полицаите, Рижата удари фоторепортера на „Черноморнки фар” Борислав Пенков, даже счупи и апарата му. Престъплението се отличава с изключителна дързост, се посочва в обвинителния акт, който Районната прокуратура внесе за разглеждане в съда. Срещу Стоянчов е повдигнато обвинение по чл.325 ал.4 вр.ал.2 пр.3 вр.ал.1 вр. чл.29 ал.1 б.”а” и б.”б” от НК. Заплашват го от 1 до 6 години затвор.

Симеон Стоянчов е осъждан многократно-до момента общо седем пъти, посочват от магистратурата.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се е възползвал от правото си да не дава обяснения. В момента той се намира в бургаския затвор.