Собственици на имоти в Сарафово искат удължаване маршрута на автобус № 15

Мисия Бургас

05-12-2015, 16:52

Снимка:

sarafovo.info

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

Представили са в общинския съвет подписка от 166 жители

Собственици на имоти в Сарафово са внесли искане до Общинския съвет в Бургас за включване в капиталовата програма за 2016 година на конкретни обекти, подобряващи инфраструктурата в квартала. Те настояват да се удължи маршрутът на автобус № 15 и да се открие нова спирка, както и да бъде изградено обръщало и малък паркинг на общинския парцел, който се намира на ул. „Ангел Димитров”, до последните жилищни сгради, в посока Военнопочивния дом.

В мотивите си за искането, подписано от 166 жители на Сарафово, се казва, че в посочения район живеят целогодишно много хора, сред които млади семейства с деца, пише topnovini.bg. На всички тях им отнема около 15-20 минути да стигнат до сега съществуващата последна спирка, която се намира почти в центъра на квартала. Разстоянието е дълго и се изминава по-трудно, когато се налага да носят определен багаж.

Цялата улица, в участъка си от последната спирка до домовете на хората, е осеяна с дупки, липсват и джобове за колите, където шофьорите могат да паркират, а поради липсата на тротоари, майките с колички се придвижват изключително трудно. Опасенията на хората са огромни, защото има сериозен риск да стане пътнотранспортно произшествие с фатален край, тъй като на платното се движат едновременно автомобили, пешеходци и колоездачи.

Писмото е входирано за разглеждане в Общинския съвет от постоянните комисии по „Бюджет и финанси”, „Транспорт и морско дело” и „Устройство на територията”.