Политолог: Реформатори и ДПС се конкурират за любовта на Борисов

Политика

07-12-2015, 10:14

Снимка:

©glasove.com

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

А той се движи плавно от реформи към статукво, обобщава Първан Симеонов


"Струва ми се, че пред правосъдния министър Христо Иванов стои опцията в един момент, ако нещата не се развият както иска, да осмисли присъствието си в този кабинет". Това коментира по Нова телевизия политологът Първан Симеонов по повод повдигната тема за евентуални министерски оставки в кабинета.


"Ако се съди по изявленията на Радан Кънев до този момент, не му се иска такъв вариант. Две са опциите - очевидно седиш във властта, защото това е прагматично и носи полза. Другата е ДСБ да напусне цялото това нещо и да потърси позициониране като опозиция. В цялата тази сивкава политическа маса в момента няма опозиция. БСП се вглежда в себе си, а последното, което е ДПС, е опозиция", заяви Симеонов.


По думите му големият въпрос е, ако ДСБ напуснат Реформаторския блок, кой ще ги последва. "Реформатори и ДПС се конкурират за любовта на Борисов от месеци насам. И двете смятат, че присъствието на другия е прекомерно, че другият е загубил местните избори и че премиерът не може без тях. Според мен през последната година Бойко Борисов се движи плавно от реформи към статукво", на мнение е политологът.


Той не изключи варианта част от Реформаторския блок "да катапултира" и заяви, че той ще става все по-интересен оттук нататък. "Продължавам да смятам, че по-малко вероятни са някакви драматични неща, но нека да не ги изключваме", заключи Първан Симеонов.