СДС на 26-тия си рожден ден: Продължаваме напред и нагоре

Животът

08-12-2015, 12:07

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Сините празнуваха с актива на партията и коалиционните партньори от Реформаторския блок

„Да, времето е наше”, „Задължително надясно”, „Всичко хубаво е синьо” и „СДС – верен партньор”  бяха  част от посланията, които украсиха паното с най-запомнящите се моменти от историята на СДС. Снощи сините в Бургас отбелязаха 26-та годишнина от създаването си, като вдигнаха наздравица  с  актива на партията и коалиционните партньори от Реформаторския блок.

„Съюзът на демократичните сили има представители както в законодателната и изпълнителната власт, така и на  държавно и местно ниво.  Това не просто показва, че сме живи, но и че се развиваме и отстояваме идеите, които сме имали през годините.  СДС ще продължи да върви напред и нагоре и се надявам това да се случи заедно с нашите партньори от Реформаторския блок. Считам, че Блокът е  изключително успешен формат”, каза зам.-председателят на СДС и народен представител от Реформаторския блок Костадин Марков.

Поздрав към гостите отправиха още областният председател на партията и областен управител на Бургас Вълчо Чолаков, общинските  съветници на СДС в групата на реформаторите - Тошко Иванов и Станимир Апостолов,  както и коалиционните партньори от ДСБ, ДБГ, БЗНС и НПСД. Да уважи рождениците бе дошъл и кметът на Бургас Димитър Николов, който е част от историята на СДС и когото реформаторите подкрепиха за трети мандат. Сред гостите бе и градоначалникът на Камено Жельо Вардунски, който също имаше подкрепата на сините.

„Пожелавам успех на СДС. Като дясностояща, участваща в управлението на Бургас партия, Съюзът на на демократичните сили  има достатъчно основание и поводи да се гордее, че е част от модерното развитие на Бургас и перспективата  на града в следващите четири години”, заяви кметът Димитър Николов.

Рождениците получиха много падаръци, като някои бяха с историческа стойност.  Такъв бе броят на вестник „Демокрация”  от 8 юни 1990 година, който излиза няколко дни преди първите демократични избори в България.  СДС си припомни и как са изглеждали  листовките  в началото със старото лъвче, символ на десницата. Друг гост подари книга с колекционерска стойност, на която стои снимката на Петър Слабаков от първия брой на „Демокрация”.

Сладка изненада за рождениците поднесе д-р Георги Митев от ДСБ, който зарадва седесарите със синя торта.  „Радвам се, че сме заедно и се надявам, че ще продължим заедно напред, като истински братя”, каза д-р Митев.