Фетишист обирал студентки с помощта на Инстаграм

В гаража му са открити бикини, сутиени и техника собственост на млади момичета

Изобретателен американец пристрастен към дамското бельо комбинирал приятното с полезното, като освен мечтаното бельо крадял и техника при взломните си набези.

 

Полицията в американския град от Фулертън щата Калифорния е арестувала Артуро Галван, който проникнал в домовете на студентки от местния колеж и откраднал техни вещи и бельо, пише BuzzFeed.

 

Според властите, 44-годишният Галван използвал GPS-данните от постовете на момичетата в Instagram за да разбере къде живеят те.

 

При обиск в гаража на дома му са намерени откраднатите вещи принадлежащи на 24 студентки, включително снимки в рамки, сутиени, бикини, таблети, телевизори и компютри.

Жителят на Калифорния е обвинен за влизане с взлом, кражба на имущество и преследване, Галван е освободен под гаранция от 200 хиляди долара на 5 декември, съобщава официалният сайт на местната полиция.

 

Междувременно, на 2 ноември американски учени от Университета в Рочестър предложиха използването на Instagram за събиране на статистически данни за случаи на употреба на алкохол от непълнолетни. 

 

Екипът използва технология за лицево разпознаване за да определи приблизителната възраст, пол и раса на авторите на постове с алкохол в социалната мрежа.

 

За пет години от съществуването на Instagram общият брой снимки публикувани в платформата надхвърля 30 милиарда. Ежедневно повече от 400 милиона потребители на програмата споделят 70 милиона снимки и видео.