Д-р Петър Москов: ДСБ не трябва да прави услуга на опозицията в лицето на БСП и ДПС

Политика

13-12-2015, 09:18

Снимка:

btvnovinite.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не считам, че партията трябва да се връща в състоянието на капсулирана организация

„Убеден съм, че за реализацията на каквито и да било идеи е нужно да имаш влияние върху инструментите, с които можеш да ги реализираш. Ако първата цел беше изваждането на Реформаторския блок от управлението, не виждам причина това да им се поднася на тепсия. Категорично не считам, че ДСБ трябва да се връща в състоянието на капсулирана организация с прекрасни идеи и риторика, от които обаче нищо не зависи за промяната на държавата”.
Това заяви в „Събуди се” Петър Москов, след като стана ясно, че депутатите на Радан Кънев минават в опозиция, а самият той остава министър на здравеопазването. Той напуска зам.-председателския пост на ДСБ, но не губи доверието на съпартийците си.
"В решението на ДСБ има много разум. Партията трябва да е звънецът за това, че има възможност начинът на действие на мнозинството да бъде изкривен от сили, които не е задължително да са се разписали под програмата”, допълни Москов.
На въпрос дали лидерът на ДСБ прави услуга на опозицията в лицето на БСП и ДПС, той заяви, че подобно намерение за дестабилизация на управлението не е добро решение.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен