Асоциация „Докосни дъгата“ дари една незабравима празнична вечер на деца с диабет тип 1

Над 30 деца с диабет тип 1 и техните родители прекараха една незабравима коледна вечер, организирана от асоциация „Докосни дъгата“ в новооткрития ресторант Green Line в София. Заведението,  собственост на популярния експерт по хранене Петя Раева, която е председател на асоциацията, се превърна в приказно празнично място и трибуна на изява на малчуганите, които пяха песнички, рецитираха стихотворения, написани от поетесата с диабет тип 1 Райна Недялкова и получиха страхотни подаръци.
Подаръците, предоставени от „Докосни дъгата“ бяха връчени на всяко едно дете лично от Дядо Коледа, Петя Раева, която влезе в ролята на Снежанка, баронеса Денислава Ангелова и звездния репортер на „Господари на ефира“ Влади Василев. Прекрасните играчки, книжки, коледни украшения и балони украсиха детските личица с широки усмивки и искрено трогнаха родителите им.
Подаръците бяха опаковани в задружна атмосфера от приятели и членове на асоциацията, сред които Елена Дикова и Калина Крумова.
Тържеството бе напълно безплатно за децата, които освен всичко бяха зарадвани и с внимателно изготвено от Петя Раева здравословно меню, подходящо за диабетици, включващо пълнозърнести пици, различни сандвичи, брускети и изкусителните десерти със стевия от специалното, диетично меню на ресторанта.
Детскотоколеднопартибе поредното от множествотосъбития, коитоасоциация „Докоснидъгата“ организира в подкрепанакампаниятаси „Зановживот“, целящаподпомаганенадеца с диабеттип 1 в затрудненоположение.
Дотозимоментасоциациятауспядазакупи и даринадецадиабетициосеминсулиновипомпи и консумативитезатях, катопроведе и няколкомащабниблаготворителнисъбития в подкрепанакаузата.
Лиценакампанията и натрапезнатавода New Green Line, средстваотпродажбитенакоято постъпват в благотворителнияфонднаасоциацията, станапевицатаМарианаПопова, а на червеното вино Ensemble de merveilles на баронеса Ангелова, което също се продава благотворително - актьорът Веселин Плачков.
Къмкампанията „Зановживот“ сеприсъединихаредицапопулярниличности, средкоитоЕрнестинаШинова иАндрейСлабаков, певицитеСилвия и ТедиКацарови, ИванМанчев, ЯворСтефановпредставителнаиздателствата “Анубис” и “Булвест2000”, г-жаАнелияПеткова - собственикнамоднакъща Bridal Fashion и новпартньор в лицетонаакад.ВаньоМитев – ректорнаМедицинскияуниверситет в София.
Дългосрочен партньор на “Докосни дъгата” е Национална спортна база, която работи съвместно с Асоциацията за информиране на обществото за необходимостта от спорт за децата с диабет. В рамките на кампанията те подаряват топки и футболни тениски на тийнейджъри с диабет.