Шефът на Ер Франс: Сигналът за бомба на борда на самолета е фалшив

Свят

20-12-2015, 17:29

Снимка:

©metro.co.uk

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подозрително устройство в самолет на Ер Франс, откриха спецекипи в Кения

В подозрителното устройство не са открити взривни вещества

Сигналът за бомба на борда на самолета на "Ер Франс", кацнал извънредно в Кения днес, е фалшив. Това обяви по време на пресконференция изпълнителният директор на авиокомпанията Фредерик Гаже, цитиран от "Нова телевизия". В състава на откритото на борда на самолета на "Ер Франс" подозрително устройство няма взривни вещества, съобщава ITV, цитирана от Фокус.


По думите на представител на кенийската полиция, устройството "прилича на хронометър, монтиран върху кутия". По-рано подозрително устройство бе открито на борда на самолет на авиокомпанията "Ер Франс", който кацна аварийно в Момбаса. "Устройството е било изнесено от самолета и в него не са открити взривни вещества, но хронометърът все още не е анализиран“, заяви източникът.


Машината, която пътуваше от френския остров Мавриций към Париж, се приземи в на летището в град Момбаса заради подозрителен предмет, открит в тоалетната. Всички пътници и екипажа бяха евакуирани, а експерти започнаха проверка на съмнителното устройство. Няколко часа по-късно летищните власти съобщиха във Facebook, че намереният на борда предмет действително е бомба. Съобщението гласеше: "Експертите по взривни устройства преместиха бомбата на безопасно място". Минути по-късно обаче летищните власти изтриха съобщението без да обяснят причините за това. От медиите се съобщи и за двама разпитвани и един задържан.