Радослав Янков: Обувки модел 98-а ми донесоха първото място в Кареца

Играя внимателно футбол, за да не се контузя

Радослав Янков постигна страхотен успех в сноуборда. Съвсем наскоро спечели титлата от старта на Световната купа по паралелен слалом в италианския курорт Кареца, като изпревари действащия световен шампион Андрей Соболев. Днес, в централата на Първа Инвестиционна Банка Радо Янков и неговият треньор Георги Атанасов получиха специални награди. Шампионът Янков получи чек за 10 000 лева лично от изпълнителния директор на банката г-н Васил Христов. На треньорът му Георги Атанасов бе връчен плакет с изобразена маймуна - символът на 2016 година, с пожелание двамата да бъдат гъвкави и жилави в своите изяви, както досега.

Радослав Янков даде и блиц-интервю за Bulgariautre.bg


- Радо, може ли в скоро време, ти и Сани Жекова да превърнете сноуборда в български спорт?

- Едва ли сноуборда ще измести футбола, но мечтите да се направи нещо голямо са затова за да бъдат реализирани. На първо време трябва да имаме подходящи писти за да може да тренираме и в България. Смятам,че ще дойде и това време.

- Тъй като спомена футбола, играеш ли от време на време?
- Да, за забавление и да разпускам от тренировките. Но го практикувам внимателно, за да не се контузя.

- Говориш за мечти. Докъде се простират?
- Желанието ми разбира се е да спечеля един ден олимпийското злато в сноуборда. Изисква се обаче много труд и се тръгва от много работа. И разбира се от спечелването на такива състезания, като това в Кареца.

- Може ли да кажеш нещо интересно за тази победа над Соболев?

- Да, свързана е с обувките, с които карах. Те не са изобщо никакъв нов писък на модата. Това са обувки, модел от 1998-а година. Трудно ги намерих защото всеки, които е навътре, иска да кара с такива обувки. Пластмасата е по-дебела и това ги прави по-устойчиви. Искам да кажа и още нещо.

- Да, разбира се. Какво е то?
- Напоследък в медиите излезе информация,че съм от Смолян. Аз съм роден в Чепеларе и благодаря за всичко, което съм постигнал на моето родно място.