Жива верига пред съда в Пазаржик: Да спрем корупцията и мафията

Животът

22-12-2015, 16:02

Снимка:

©БНР

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Видеоклип показва как Киро Лозенеца тъпче кръвта на баща ми, казва синът на прегазен

Пред сградата на Съда в Пазарджик се образува жива верига от над стотина души, които въпреки работния час са с плакати: "Да спрем корупцията и мафията". Хората подкрепят близките на убития в петък Никола Лазаров и са гневни, че шофьорът Иван Янакиев, който е известен с арогнатното си шофиране под въздействието на дрога и алкохол, бе освободен от ареста за по-малко от 24 часа. Синът на убития Никола, Еленко Лазаров настоява за среща с директора на пазарджишката полиция.


"Има видеоклипове, които съм представил, където трябва. На тях се вижда как Киро Лозенеца върви и тъпче кръвта на баща ми. Той е криминално проявен. Органите на реда го знаят. Вижда се как се разкарва между разследващите и дава акъл как да си вършат работата. За това вече се съмнявам, че кръвната проба е подменена и искам ДНК тест от косата на подсъдимия за наркотици", каза синът, цитиран от БНР.


След общественото недоволство вчера Иван Янакиев бе повторно задържан от прокуратурата. Ще настрояват да му бъде наложен постоянен адрес.