Гонка в Добрич! Мъж опита да се самозапали в центъра на града

Крими

23-12-2015, 23:29

Снимка:

"Стандарт"

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Ромът, хукнал с белезниците на ръце

Малко след 16 часа истински екшън се разигра в центъра на Добрич. В райна на коледно-новогодишния базар изведнъж се чул женски глас, викащ, че някой й откраднал портомонето. Патрулиращи полицаи се огледали и хукнали да гонят някого, разказаха пред "Стандарт" търговци от базара. Хората се отдръпнали от пътя на бягащите полицаи и така любопитните видели, че двамата униформени гонят ром, който бягал. Внезапно обаче бягащия около 20-тина годишен се спрял и се запалил, разказа търговка на сурвакници в центъра на града. Полицаите го настигнали и съблекли горящите му дрехи, за да запазят живота му и му поставили белезници, съобщи „Стандарт”.

Единият униформен останал да го охранява, докато другият тръгнал към патрулния автомобил, за да повика и лекарски екип. В този момент обаче ромът гол до кръста хукнал, както е с белезниците на ръцете. Двамата униформени отново се втурнали да го преследват. Мъжът криволичел в перимерът между търговски обекти и банков клон. На помощ на двамата полицаи се притекъл охранител на банката, но беглецът го блъснал и мъжът полупаднал, губейки равновесие. В крайна сметка бил отново заловен, но този път полицаите му поставили белезници и на краката. Повикан бил и медизински екип.

 "Стандарт" видя, че след прегледа на място крадецът-беглец бе качен в линейката, придружаван от униформени. За живота му няма опасност. Работещи в центъра на града споделиха, че младежът обикновено се движел в копманията на още един, като двамата просели по улиците и често били дрогирани.