Пожар е вилнял тази нощ във военния завод в Търговище

Още четири пожара са гасили огнеборците в града

Пожар е възникнал тази нощ в един от складовете на военния завод в Търговище, съобщиха от ОД на МВР. Складът е бил даден под наем на друго предприятие, а вътре е имало готова продукция, която е изгоряла.
Пожарът е бил угасен около полунощ от екипи на регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", уточниха от полицията. Причините за него се изясняват.

Незагасени цигари са предизвикали пожар в метален гараж на ул. “Петлешков” в гр. Търговище на 23.12. Пожарникарите са спасили от огъня складираните в гаража дърва за огрев.
30 кв. м. покривна конструкция са изгорели при пожар в селскостопанска постройка в поповското с. Дриново. От ОД на МВР - Търговище съобщиха, че пожарът се е разразил на 25.12., а причината е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са постройката, както и друга намираща се в съседство сграда. На 26.12., служители на РС “ПБЗН”-Омуртаг са гасили пожар в гараж в с. Великденче, община Омуртаг. В резултат на инцидента са изгорели ел. инструменти, покъщнина, предната част на паркиран атм автомобил и са опушени 150 кв. м. стени. Сградата е спасена от огъня. Пожарът е причинен от неправилно ползване на отоплителен уред. Около 02:20 ч. тази нощ, на ул. “Раковски” в гр. Търговище е възникнал пожар в паркиран лек автомобил “Фолксваген” с варненска регистрация - фирмена собственост. Пожарът се е пренесъл и върху паркиран в съседство лек автомобил “Ситроен” с търговищка регистрация. В резултат на инцидента Фолксвагенът е изгорял напълно. Частично е изгоряла предната част на Ситроена. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.