12,5 г. затвор за убиеца, пребил до смърт жертвата си заради 10 лева

Крими

22-01-2016, 18:37

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

След пиянски скандал

В публично съдебно заседание днес Окръжен съд – Добрич постанови присъда, с която призна 44-годишния подсъдим Ж. С. Ж., с постоянен адрес в гр. Добрич и настоящ в гр. Варна, за виновен в това, че: на 28.02.2015г. в гр.Добрич по особено мъчителен начин умишлено умъртвил Л. М. Д. на същата възраст.

На 28.02.2015г. в гр. Добрич при спречкване за 10 лева подсъдимият нанесъл на пострадалия следните телесни повреди, които причини смъртта му: счупване на ребра от второ до девето вляво с разместване на фрагментите и разкъсване на плевралните листи, счупване на гръдната кост, кръвоизлив в дясна очна ябълка, оток на мозъка и белите дробове.

Тройна съдебно-медицинска експертиза установява, че при нанасянето на уврежданията пострадалият е бил в състояние да възприема случващото се, изпитвал е силни болки от счупените ребра и разкъсванията на белия дроб, изразено в недостиг на въздух и затруднено дишане, съзнавал е какво се извършва с него и е изживял тежки предсмъртни мъки, което квалифицира убийството като извършено по особено мъчителен за убития начин.

 За извършеното престъпление на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 12 години и 6 месеца, което следва да се изтърпи при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

На двамата родители на убитото лице съдът постанови подсъдимият за заплати по 75 000 лв. /седемдесет и пет хиляди лева/ обезщетение за нанесените неимуществени вреди.

Подсъдимият следва да заплати също сторените по делото разноски в размер на 1456,92лв. по сметка на ОД на МВР-гр.Добрич, държавна такса върху уважените размери на гражданските искове - 4000лв., както и сторените от ищците -частни обвинители деловодни разноски в размер на 1500лв., представляващи хонорар на упълномощения по делото повереник.

 Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред АС-гр.Варна.