Откриха издирвания рецидивист от Ставерци, извършвал грабежи над старци с племенника си

Оставиха в ареста чичото и племенника след искане на Окръжна прокуратура - Плевен

По искане на Окръжна прокуратура – гр. Плевен, Окръжният съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Марко К. и Красимир Д. от с. Ставерци, обл. Плевен, привлечени в качеството на обвиняеми за грабеж.

На 27 януари 2016г. Окръжна прокуратура – гр. Плевен е приела за разследване наказателно производство срещу Марко К. и чичо му Красимир Д. от с. Ставерци за това, че на 9 декември 2015г., чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот, през нощта влезли в дома на самотно живущия Димитър Д. на 81 години. Двамата употребили сила спрямо него, след което му отнели сумата от 32 лева. На същата дата Марко К. беше задържан за срок до 72 часа и привлечен на качеството на обиняем за извършеното от него престъпление. Другият съучастник Красимир Д. се укриваше. Във връзка с това, наблюдаващият прокурор беше разпоредил на Началника на РУП – гр. Долна Митрополия незабавно да го обяви за издирване. В резултат на предприетите бързи оперативно-издирвателни мероприятия, Красимир Д. е установен и доведен пред Окръжна прокуратура – гр. Плевен, където му е повдигнато обвинение за извършения от него грабеж – престъпление по чл. 199, ал.1, т.4, вр. чл. 20, ал.2, вр. чл. 29, ал.1, б. А и Б от НК и е задържан под стража за 72 часа.

В хода на разследването е установено, че двамата обвиняеми са извършители на множество престъпни посегателства, които засягат основно самотноживеещи възрастни хора в с.Ставерци. Във връзка с това към настоящото досъдебно производство ще бъдат присъединени още две наказателни производства, срещу същите лица, за извършени от тях кражби от частни домове. На обвиняемите Марко К. и Красимир Д. е повдигнато обвинение и за влизане в чуждо жилище – престъпление по чл. 170 от НК.

Разследването по делото продължава и се извършва от наблюдаващия прокурор.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен