Две деца в Добрич са с опасност за живота след усложнения от грип

Животът

02-02-2016, 23:12

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тежък грип в Добрич - трима в реанимация

В реанимацията продължава да има двама възрастни пациенти

Състоянието на две деца , настанени в болницата в Добрич след усложнения от грип, е изключително тежко и има опасност за живота им, съобщи директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Трифон Йорданов. Децата са на възраст 5 и 7 години, пише  Topnovini.bg.  Те са с увреждания и преди са били настанени в закрития вече дом в с. Крушари, а сега са преместени в социални центрове в Добрич.

Правим всичко необходимо, не жалим сили и средства, включени са и скъпоструващи лекарства, които не са в позитивния списък, за да можем да овладеем състоянието им, обясни той. Едното дете е и с белодробен оток. Лекарите се надяват, че ще успеят да спасят живота им. В болницата е настанено е друго дете – на 6 години, което също е било в дома в с. Крушари, но неговото състояние не е толкова тежко.

Тези деца имат множество заболявания, но сега състоянието им, в резултат на грипа, се е усложнило.

В реанимацията на болницата продължава да има двама възрастни пациенти в тежко състояние след усложнения от грип. Преди две седмици също е имало пациенти в тежко състояние, които вече са се подобрили. До усложненията се е стигнало, тъй като те не са били лекувании навреме адекватно.

При всеки случай на съмнение за грип се пуска изследване. До момента е установен един случай на свински грип. Няма установен случай на новия грип H3N2 „Швейцария”.